Datasprut

Datasprut

Triggerhjul

Triggerhjul

Bredbåndslambda med CAN styringsmodul

kr 6 730,00 kr 5 384,00
Varenr.
KMSKAC01101

Fraktberegning

En bredbåndlambda er det ultimate trimmingsverktøy, og her kommer forklaringen for de teknisk interesserte:

Vanlige lambdasonder avgir et analogt signal som kan tegnes som en kurve. Denne kurven vil falle bratt omkring Lambda=1 (A/F=14,7). Men kurvens form gjør at endringer i luft/drivstoff-forhold (A/F) som ligger et stykke fra Lambda=1 knapt gir spenningsutslag fra sonden. Dette er OK dersom man ønsker best mulig drivstofføkonomi, men lite tilfredsstillende i trimmingssammenheng. Ved effekttrimming ønsker man å benytte en fetere blanding, med et lavere A/F forhold enn ellers. En tykkere blanding gir effektmessige fordeler bl.a ved kaldere forbrenning og lavere risiko for detonasjon. Den vanlige lambdasonden kan ikke hjelpe i disse tilfellene, den vil rett og slett gi samme spenning ved ulike A/F forhold. Bredbåndslambdaen avgir en rett kurve som lett kan avleses av et motorsyringssystem eller et instrument. Man har dermed muligheten til å kontrollere A/F, også ved ekstra fete blandinger.

Komplisert? Ja, men også veldig enkelt. Bredbåndslambda muliggjør stor grad av nøyaktighet innen motortrimming, også av forgassermotorer.
KMS bredbåndslambda er en femlederutgave produsert av Bosch, med styringsmodul fra KMS. Leveres uten display for bruk i kombinasjon med KMS selvlærende motorstyring, eller med display for overvåking av forbrenningen fra førerstolen. 

Kontrollmodulen har CAN-BUS for fleksibel tilkopling.

Mer informasjon
Vekt 0.300000
Produsent KMS